Blogi
Kirjoita alaotsikko tähän

Pirkka-viinit ilahduttivat

8.2.2019

Kävin tänään Järvenpäässä ihmettelemässä montaa asiaa - paljon puhuttua Citymarketia, Matti Jämsenin Sesonki-ravintolaa sekä maistamassa Pirkka-viinejä. Kaikista pelkkää plussaa!

Tätä kauppiasta, Markku Hautalaa, olen ihaillutkin, tällä äijällä on kanttia kokeilla vaikka mitä, ja mikä parasta, yrittäjäasenne on kohdillaan.  Järvenpään pellepeloton myi sushia viime viikolla 80.000 palaa ja koko market oli muutenkin aivan omalla tasollaan. Käykää itse kurkkaamassa ja syömässä Matin luona, lämmin suositus.

Pirkka-viinien odotinkin olevan hyviä, miksi ei, nehän ovat yhden Suomen valtavan viinikauppiaan tuttujen toimittajien tuotteita. Tähän saakka keskolaiset ovat vain antaneet niitä liikelahjoiksi tai juoneet ne itse.

Nyt Alkon tilausvalikoimassa on kelpo samppanja moneen makuun, jossa maistuu raikas hedelmäisyys, sitrus sekä pehmeä mausteisuus - Pirkka Grand Prestige Champagne Brut 42,49€. Samppanja on Beaumont des Crayéres - osuuskunnan viini.

Pirkka Barolo Riservalle 2011 (29,48€) Jouko Mykkänen antoikin Hesarissa ansaitut pisteet. Viinissä maistuvat hapankirsikka, kuivat hedelmät ja mausteet. Tasapainoinen ja hienon tanniininen barolo on Sansilvestron viinitalon tuote, joka tekee viiniä 4. polvessa. Heillä on 7 hehtaaria omia tarhoja Novellossa ja loput rypäleet ostetaan Barolon alueelta. Naurettavan halpa barolo laatuunsa nähden.

Pirkka Amarone della Valpolicella Classico 2012 (37,49€) on tutun Sartorin viinitalon tasapainoinen ja melko moderni amarone. Hedelmäisyys on mukavan mehevää, rusinaisuus uupuu, mausteet ja tanniinit antavat rakennetta viiniin. Sokeria 8g/l.

Kuukauden kuluttua olisi tulossa lisää Pirkka-viiniä, chablis ja arneis. Odotellaan!
2019 kausi käynnistyi Winestudiossa Portugalin viineillä 7.2.

Winestudion tastingvuosi käynnistyi eilen vauhdikkaasti Portugalin viinien parissa.

Alkuun maisteltiin raikkaita valkoviinejä sekä roseeta. Punaviinien parhaimmistoon pääsi usea viini, mutta kärkeen ehdottomasti Chryseia 2014 sekä Pintas Douro Red 2014. Maku on porukalla kallis, sillä hinnat näille ovat 65,00 ja 75,00€.

Quinta da Devesa Tinto 2014 (13,98€) ja CH by Chocapalha (34,48€) olivat myös suosikkeja, lopuistakin tasaisesti tykättiin. 

Quista da Devesan valkoinen 20-vuotias port yllätti kaikki ennakkoluuloiset positiivisesti. Quinta do Noval oli ehdoton ykkönen tawneissa ja toki pisimmän korren porteista veti Graham´s Quinta dos Malvedos Vintage 2004. Laatu vs hinnat sekä kätevät puolikkaat pullokoot ihastuttivat. Kaikki viinit löytyvät Alkosta.

Hinnat paljastettiin vasta äänestysten jälkeen.

Toscana-illan menestyjät

Torstaina 29.11. Winestudiossa isännöi Toscana-iltaa Heikki Vedenoja viinibaari Briccosta ja nautimme talon crostineja sekä Heikin maahantuomia makkaroita ja juustoja.

Illan viinit maistettiin kolmessa sarjassa, ja Chianti-setin kärkeen menivät Meleto Chianti Classico 2016, Vigna Casi Chianti Classico Riserva 2015 sekä Castello di Meleto Chianti Classico Gran Selezione 2015.

Maremman parhaat olivat Terenzin Francesca Romana Toscana Rosso 2015 sekä saman talon Madrechiesa Morellino di Scansano Riserva 2014.

Illan huiput olivat ansaitusti Fassatin Vino Nobile di Montepulciano Gersemi 2015 sekä Frescobaldin Castelgiocondo Brunello di Montalcino 2013.

Parin viikon päästä 13.12. maistellaan vielä amaronet ja sitten jäädään Winestudiossa pienelle talvilomalle.

7.2.2019 aloitellaan Portugalin tahtiin.

Jenkkiviinit Winestudiossa 15.11.2018 

Jorma Sairanen isännöi Winestudion marraskuista iltaa upeiden jenkkiviinien ja chilipadan ääressä.

Mikä oli ollessa, kun kattaus oli näin mahtava. Alkossa on nyt tilausvalikoimassa varmaan enemmän mm. Charles Smithin viinejä, kuin koskaan ennen. Laadukkaita jenkkejä on siis taas tarjolla.

Valkoviineissä Wenten Morning Fog Chardonnay 2016 valittiin parhaaksi, ja sitten homma olikin hankalaa, kun toinen toistaan tyylikkäämpiä punaisia jenkkejä oli pitkä rivi. Sellaisenaan parhaat olivat L´Ecole No 41 Apogee Pepper Bridge 2012 Bordeaux-blendi ja K Syrah The Deal 2013. Chilin kanssa sopuisimmin kulkivat Cabernet Sauvignonit, Chateau Smith ja Substance. 

Winestudion ranskalaisillan voittajat

Marraskuun alkuun maistettiin Winestudiossa ihania ranskalaisia viinejä Tom Molinin asiantuntevassa johdossa.

Aloitimme illan Louis Roedererin Brut Premier samppanjalla (54,90€), joka on upea ja tasapainoinen talon vakiosamppanja ja jää valitettavan usein saman tuottajan Cristalin (220€) varjoon. Hinta-laatusuhteelle 10+!

Tompan esittelemät Siriukset sekä Ch. Argadensin viinit ihastuttivat tyylikkyydellään ja jälleen hienolla hinta-laatusuhteellaan. Menivät kärkeen viineissä alle 20€ sekä punaisissa että valkoisissa.

Molemmat roseet, Le Rose de Cassagnau sekä Sirius todettiin erittäin kelvoiksi viineiksi suomalaiseen joulupöytään.

Kun hypättiin hieman yli kahdenkympin viineihin, Ch. Trillol 2014 ja Ch. Gambon La Pelouse 2011 keräsivät pisteet lähes puoliksi, Ch. Gambon parin pisteen voittoon.

Riku Väänänen kävi esittelemässä juuri vaimonsa Annan kanssa ostamansa Ch. Puybarben Bordeaux-tilan kolme viiniä, joista Ch. Puybarbe 2014 valittiin koko illan ehdottomasti parhaaksi viiniksi. Onnea!

Koko viinilistan löydät sivulta winestudio.fi/tastingit.


Viking Linen perinteisestä joulupöydästä löytyy myös vegeä!

Viking Line tarjoilee laivoillaan perinteistä joulupöytää 16.11.-26.12.2018 ja tänä vuonna kasvisruokaa sekä vegeversioita on entistä enemmän.

Ruotsin kokkimaajoukkue ja kärjessä Fredrik Andersson ovat yhdessä Viking Linen keittiömestareiden kanssa suunnitelleet uudistetun joulutarjoilun, joka tähtää raikkaisiin pohjoismaisiin makuihin. Myös lapset ovat saaneet ihan oman herkkupöydän.

Joulubuffan hinta on ennakkoon varattaessa 37,00€ ja normaalihintaan 39,00€.

M/S Cinderella tarjoaa jouluruokaa 20.11. alkaen.

Ensimmäiset kinkut on tullut testattua!Markku Niemi sommelierien MM-kisoihin!

Markku Niemi Helsingin ravintola Pastiksesta on palannut kisakentille ja nappasi eilen edustuspaikan sommelierien MM-kisoihin Belgian Antwerpeniin maaliskuussa 2019.

Muut finalistit olivat tuttuun tapaan Kirsi Seppänen Tampereelta ja Taneli Lehtonen Helsingistä.

Kisat pidetään 11.-15.3.2019 ja paikalla ovat 62 eri maan parhaat sommelierit.

Onnea matkaan!

Grand Vin Helsinki Vanhalla 12.-13.10.

Grand Vin Helsinki 12.10.-13.10.2108 Vanhalla!

Tapahtumassa on maisteltavana noin 240 viiniä yli 70 eri tuottajalta sekä 11 asiantuntijoiden vetämää Master Class -luentoa.

Sisäänpääsylipun hinta ovelta on 18 €, johon sisältyy Lehmann Glassin Excellence - viinilasi ja käsiohjelma.

Maistelu- ja ruokalipukkeiden hinta tapahtumassa on 2,50 €.

Perjantaina 12. lokakuuta 2018 kello 15:30-21:00
Lauantaina 13. lokakuuta 2018 kello 14:00-20:00
Paikka: Vanha Ylioppilastalo, Mannerheimintie 3, 00100 Helsinki

8.10.2018 Piper-Heidsieckiltä oma samppanja Viking Linelle!


8.10.2018 Piper-Heidsieckiltä oma samppanja Viking Linelle!

Yli 200-vuotiaan samppanjatalo Piper-Heidsieckin viinitiimi on yhdessä Essi Avellanin kanssa kehittänyt vain Viking Linelle suunnitellun, Essentiel by Essi for Viking Line -samppanjan.

Samppanjaa on tuotettu yksi erä, 40.000 pulloa, ja se on myynnissä laivoilla lokakuusta 2018 lähtien hintaan 39,90€ (klubi 31,90€).

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Piper-Heidsieckin samppanjatalo tuottaa asiakkaalle räätälöityä erikoissamppanjaa vähittäismyyntiin.

Essin mukaan viini on nyt aivan baby, sillä se on uudelleenkorkitettu kuusi kuukautta sitten. "Kun malttaa vielä odottaa 6-12 kuukautta, viini osoittaa todellisen suuruutensa", Essi neuvoo.

Viinissä on Pinot Noiria reilut 80% ja noin 15% Chardonnayta. Sekoitukseen on käytetty myös 5-10- vuotiaita reserve-viinejä hieman tuomaan lisärakennetta.
Mahtava viini, hyvä Essi!